Kappor av tyg från Rosa Huset

Vi sydde våra kappor till gardinerna hemma i vardagsrummet av tyg från Rosa Huset. Det blev väldigt bra, man kan ju inte säga annat. Det var roligt att se hur enkelt det kunde vara, och jag blev ärligt talat förvånad över hur kul det var att sy dem i tyg själv.

Färdiga kappor – för den som har bråttom

Det finns färdiga kappor att köpa, bara så ni vet. Då var detta sagt. Alla gillar inte att hålla på med tyg. Men fler skulle förmodligen gilla att hålla på, fler än antalet som vet om det. För ja, det kom som en stor överraskning för mig som inte hållit på med tyg sedan grundskolans slöjdlektioner.

Så gjorde vi

Vi ville ha en hemtrevlig gammaldags känsla i köket på sommarstugan. Det skulle bli lite som att resa tillbaka i tiden. Vi hade sett ett bra exempel hemma hos min mans mormor, och vi visste inte riktigt vad det kallades. Men så såg vi det på Rosa Husets hemsida: kappor. Det är så det kallas när man har en liten gardin utanpå de långa gardinerna. Sagt och gjort, vi kopierade lite från mormorn. Vita långa gardiner och så rödrutiga kappor utanpå.

Beställde rullar

Visst var det lockande att beställa färdigt istället för tyg, men i slutändan fick det bli en rulle och skapa själv. Mönster för design hittade vi på nätet. Lyckligtvis läste jag ett tips om att kapporna behöver vara bredare än själva fönstret, så att man får den härligt veckade romantiska känslan. Det är nog ett misstag som är lätt att göra för en nybörjare. När allt var klart satte vi upp det i fönstret, och det blev ju ett fantastiskt resultat måste jag säga!

kappor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *