Presentreklam, exempel

Presentreklam får dig att bli ihågkommen

Vilka är företagen du minns? De vars namn du ser dagligen, eller de som du behöver fundera en stund för komma ihåg namnet på. Just det, det förstnämnda rätt självklart. För dig som företagare är det av yttersta vikt att ta fram presentreklam som kunder vill använda och se dagligen.

Presentreklam som gör nytta och reklam

Så vad ska du ta fram för typ av produkter att ge bort? Det beror dels på vad du pysslar med. En snickare kan ge bort måttband och hammare, eller varför inte magneter formade som hammare. En IT-firma kan ge bort USB-minnen. Fundera över hur din verksamhet kan visa vad den gör, samtidigt som den ger bort produkter som någon faktiskt vill ha. USB-minnen och hammare är båda exempel på praktisk användbar presentreklam.

När och var ska du ge bort produkten?

Alla som har varit på mässa har säkert fått med sig godis med företagsloggor på papperet, och pennor med kontaktuppgifter. Här har vi två klassiker. Men hur gör man för att ge bort saker utan att det handlar om en mässa eller liknande? Det gäller att tänka till. Vissa mäklare smyger med presentreklam i form av pennor när de lämnar över sin information, och så funkar det också hos bilhandlare och banker. Dessa är sammanhang när det ska skrivas – klockrent att ge bort pennor. I ett annat fall, som när det gäller försäljare eller liknande, kan det vara motiverat att ge bort magneter. Magneter sitter på kylskåpet i regel, och om det står ett telefonnummer på dessa ligger ett telefonsamtal nära till hands. Det gäller att vara kreativ med sin presentreklam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *