Tyg till gardiner

 

När du köper tyg till gardinerna så är det oftast färg, mönster och uttryck som du tittar på. Men för dig som vill ha gardiner som kan hänga länga så finns det också andra saker att fundera över. Här kommer lite tips inför köp av tyg till gardiner!

Ljusbeständighet

Det finns massor av fina tyg och gardiner i klara färger som du ofta kan köpa ganska billigt på stormarknaderna. Men i längden kan det vara värt att satsa på lite mer kvalitet. Gardiner som hänger i fönster där solen står på är mycket utsatta för blekning. Och en gardin som var vackert röd är kanske plötsligt rosa efter en tid. Ett tips är att välja tyg av polyester, vilket oftast är mycket mer ljusbeständigt än andra fibrer.

Undvika skrynklighet

Återförsäljare av gardiner ger ofta rådet att gardiner inte ska tvättas och att det räcker med att vädra gardiner. Men den som har barn eller djur märker oftast att en enstaka tvätt då och då är oundviklig. Idag är det dock inte många som har kvar en mangel och att stryka några gardinlängder kan ta en hel evighet. Därför kan det vara bra att även tänka på gardinens material. En väldigt tunn bomulls- eller linnegardin kan bli väldigt skrynklig och det är också lätt att den drar sig och blir sned, vilket gör den väldigt svår att få fin efter eventuell tvätt. Om du vill undvika detta så välj istället ett lite grövre tyg, gärna med lite struktur. Det finns också gardiner och tyg som är preparerade för att undvika skrynkling.

Bra återförsäljare

En bra webbutik som har massor med fina tyg för gardiner och även färdigsydda gardiner av alla dess slag är till exempel rosahuset.com. De har till exempel serien Milo som är av 100 procent polyester och är mycket ljusbeständiga. Förutom superkvalitet har serien också ett riktigt snyggt uttryck med en fin struktur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *