Rama in altanen med markisväv

 

Många vill inte bygga in sin altan helt, eftersom man vill kunna komma åt solens strålar när man känner för det. Då kan en ordentlig markis som går att rulla ut och in efter behag vara en bra lösning. Men markisväv kan användas till mer än taket. Här tipsar vi om hur du kan rama in altanen helt med hjälp av markisväv som du enkelt kan plocka bort när när du vill.

Bygg ett staket

Ett staket runt altanen kan fungera som både sol-, vind- och insynsskydd, men det kan också vara ett sätt att skapa ett mysigt litet krypin. Detta kan du enkelt bygga själv med hjälp av stolpar och markisväv. Placera först ut ett antal stolpar runt altanens kanter. I stolparna sätter du sedan öglor som du ska binda upp markisväv i. I markisväven sätter du öljetter, antalet och avståndet ska motsvara öglorna på stolpen. Sedan kan du enkelt knyta upp markisväven som skydd runt altanen. Gör öppningar vid gångar eller där du vill att man ska kunna kliva av altanen. Markisväven är sedan enkel att byta ut om du vill variera färg och mönster på ditt staket.

Alternativ

Du kan göra samma sak med segelduk om du hellre vill använda det. Den vita färgen ger ett fräscht intryck i trädgården och dessutom fungerar segelduken även som ett regnskydd. Placera ut några högre stolpar om du även vill använda segelduken som ett skyddande tak. Men se till att förankra stolparna ordentligt eftersom det kan bli rejäla krafter om vinden får tag i seglet.

Här hittar du prylarna

Bra stolpar, stolpfötter och tillbehör till staketet hittar du hos alla byggvaruhandlar. Där kan du även få många tips om hur du sätter upp och förankrar stolparna. Markisväv och segelduk kan du till exempel hitta som metervara hos rosahuset.com. Där hittar du även bra tråd som passar till väven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *